1. Yıl - Güz
1. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Adı Z / S T+U AKTS
YDL185 Yabancı Dil I (Önlisans Programları) Zorunlu 2 + 0 2
AIT181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 + 0 2
TUR181 TURK DİLİ I Zorunlu 2 + 0 2
DAH101 Mutfak Planlama Zorunlu 4 + 2 12
DAH103 Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Pişirme Teknikleri I Zorunlu 4 + 2 7
DAH105 Beslenme ve Besin Teknolojisi Zorunlu 4 + 0 5
AKTS Toplam 30
1. Yıl - Bahar
2. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Adı Z / S T+U AKTS
YDL186 Yabancı Dil II (Önlisans Programları) Zorunlu 2 + 0 2
AIT182 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 + 0 2
TUR182 TURK DİLİ II Zorunlu 2 + 0 2
DAH102 Menü Planlama Zorunlu 2 + 1 3
DAH104 Unlu Gıda Yapım Teknikleri ve Uygulamaları Zorunlu 2 + 2 4
DAH106 Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri-II Zorunlu 4 + 2 6
DAH166 Staj Zorunlu 0 + 0 8
(1)
Mesleki Seçmeli
3 + 0 3
AKTS Toplam 30

(1) Mesleki Seçmeli: DAH108 ve DAH110 kodlu derslerden biri seçilecektir.

2. Yarıyıl Mesleki Seçmeli Dersler T+U AKTS
DAH108 Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü 3 + 0 3
DAH110 Gıda Güvenliği ve Hijyen 3 + 0 3
2. Yıl - Güz
3. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Adı Z / S T+U AKTS
DAH203 Soğuk Mutfak Zorunlu 2 + 2 5
DAH201 Gıda Saklama Teknikleri Zorunlu 3 + 1 4
DAH205 Yöresel Mutfaklar Zorunlu 2 + 2 5
DAH207 Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri ve Uygulamaları Zorunlu 2 + 2 5
(1)
Mesleki Seçmeli
0 + 0 3
(2)
Mesleki Seçmeli
0 + 0 3
(3)
Mesleki Seçmeli
0 + 0 2
()
Alan Dışı Serbest Seçmeli
1 + 2 3
AKTS Toplam 30

(1) Mesleki Seçmeli: DAH209, DAH211 veya DAH219 kodlu derslerden biri seçilecektir.

(2) Mesleki Seçmeli: DAH209, DAH211 veya DAH219 kodlu derslerden biri seçilecektir.

(3) Mesleki Seçmeli: DAH213, DAH215 veya DAH217 kodlu derslerden biri seçilecektir.

() Alan Dışı Serbest Seçmeli: SSP900 kodlu ders seçilecektir.

3. Yarıyıl Seçmeli Dersler T+U AKTS
DAH216 Turizm ve Çevre 2 + 0 3
3. Yarıyıl Mesleki Seçmeli Dersler T+U AKTS
DAH219 Mutfakta İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği 3 + 0 3
DAH209 Mutfak Ekipmanları 3 + 0 3
DAH211 Yemek Süsleme Sanatı 2 + 1 3
DAH213 Bilgi ve İletişim Teknolojileri 2 + 0 2
DAH215 Görgü Kuralları 2 + 0 2
DAH217 Vejeteryan Mutfağı 1 + 1 2
2. Yıl - Bahar
4. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Adı Z / S T+U AKTS
DAH202 Dünya Mutfakları Zorunlu 4 + 4 9
DAH204 Osmanlı Saray Mutfağı Zorunlu 3 + 2 5
(1)
Mesleki Seçmeli
0 + 0 5
(2)
Mesleki Seçmeli
0 + 0 4
(3)
Mesleki Seçmeli
0 + 0 4
()
Alan Dışı Serbest Seçmeli
0 + 0 3
AKTS Toplam 30

(1) Mesleki Seçmeli: DAH206 veya DAH210 kodlu derslerden biri seçilecektir.

(2) Mesleki Seçmeli: DAH208, DAH212, DAH214 veya DİY204 kodlu derslerden biri seçiilecektir.

(3) Mesleki Seçmeli: DAH208, DAH212, DAH214 veya DİY204 kodlu derslerden biri seçiilecektir.

() Alan Dışı Serbest Seçmeli: Öğrenciler 3.ve 4. yarıyıllarda danışmanının onayıyla bölümü dışından üniversitemizin herhangi bir bölümünce bu amaçla açılmış birer alan dışı seçmeli ders almak zorundadırlar. Bu derslerden bir tanesi SSP900 SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ (1+2) 3 AKTS dersi olmak zorundadır. Öğrenci SSP900 dersini 3. ve 4. yarıyıllardan istediği bir dönemde seçebilir.

4. Yarıyıl Mesleki Seçmeli Dersler T+U AKTS
DAH206 Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri 2 + 2 4
DAH208 Catering Hizmetleri 3 + 0 4
DAH210 Mutfak Tarihi ve Kültürü 4 + 0 4
DAH212 İşletmeye Giriş 3 + 0 4
DAH214 İlk Yardım 3 + 0 4